sâmbătă, 17 decembrie 2011

4 dintre gradinile celebre ale lumii

1. The Garden of Cosmic Speculation - Scotia

Charles Jencks este un arhitect american, cu o înclinaţie pentru matematică şi filozofie, care a transferat conceptul postmodernismului în arhitectură si care, impreună cu soţia sa, Maggie Keswick a fondat aceasta grădină in anul 1989. Unica in lume prin designul ei, aceasta este localizata in Portrack House (Scotia) si este deschisa publicului larg doar o zi pe an.

2. Keukenhof Gardens - Olanda
Odată cu sosirea primăverii, se deschide uşile a Parcului Keukenhof, una dintre principalele atractii ale Olandei. Considerat cea mai mare gradina de flori din lume, se întinde pe o suprafaţă de 320 de mii de metri patrati, cu 4 500 000 lalele si 100 000 de tipuri de lalele. Este o experienta de neuitat si este cu ata mai special, cu cat aceasta gradina este deschisa doar doua luni pe an.

3. Suan Nong Nooch – Tailanda
Acest incredibil parc este situat in Pattaya, Tailanda. Totul pare a fi desprins dintr-o poveste. Ceea ce se dorise initial a fi o plantatie de fructiferi, s-a transformat ulterior intr-o gradina tropicala cu plante si flori ornamentale, care se imbina armonios cu cladiri si piscine in stil tailandez. Aceasta gradina primeste in fiecare zi peste 2000 de vizitatori din intreaga lume.

4. Versailles – Franta
Probabil cea mai faimoasa gradina din lume,  a fost construita de Louis XIV si proiectata de Andre Le Notre. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu