marți, 26 martie 2013

Cum sa plantezi ananas

Pasi pentru plantarea ananasului:

1. Cumaparti un ananas - fructul trebuie sa nu fie foarte copt (incercati frunzele - sa nu se desprinda de fruct), nici foarte verde (culoarea potrivita -auriu inchis). Frunzele sa fie verzi (nu uscate si nu decolorate).

2. Taiati partea cu frunzele si curatati-o de orice urma de fruct. Desprindeti cateva frunze, asa incat o portiune din baza sa fie descoperita.

3. Lasati sa se usuce 2-3 zile

4. Puneti coroana de frunze intr-un pahar cu apa pe care v-a trebui sa o schimbati la fiecare 2 zile. Dupa cca. 3 saptamani vor aparea firisoare subtiri de radacina.

5.  Plantati coada de ananas intr-un ghiveci cu o capacitate de aproximativ 0,6 litri. Pe fundul vasului trebuie pus un drenaj, apoi un amestec de pamant cu consistenta afanata. Acest amestec trebuie sa includa, in proportie de 1:2:1:1 pamant inierbat, frunze putrede, nisip si  turba. Deasupra, avem nevoie de un strat de 3 centimetri de humus de frunze si nisip, in cantitati egale. Sapam o gropita in interiorul ghiveciului de aproximativ 2,5 cm cu diametrul putin mai mare decat al bazei frunzelor. In aceasta adancitura se pune putin carbune de lemn maruntit, pentru ca planta sa nu putrezeasca. Apoi, introducem baza plantei in adancitura, iar pe marginile ghiveciului vom pune doua atele. Vom lega ananasul de ele cu ajutorul unor sfori/panglici. Ananasului ii prieste un sol usor umed.

6. Ghiveciul se va aseza la lumina si se va avea grija sa nu fie expus temperaturilor extreme (foarte frig sau foarte cald). Radacinile se vor prinde la temperaturi de 25-27 grade.

7. Dupa aproximativ 2 luni se vor vedea rezultatele. In fiecare an, ananasul tinut in casa trebuie mutat in ghiveci din ce in ce mai mare. Dupa 3-4 ani planta va incepe sa dea roade.

Succes!


www.amenajari-gradini-iazuri.ro
0730.016.535

Un comentariu:

  1. SUPERB blog, felicitari pentru ca imparti cu noi aceste idei si informatii. Nu stiam si iti multumesc mult pentru asta

    RăspundețiȘtergere